Leuke vacatures voor dierverzorger(s) & schoonmaker(s) - Van 31/10/24 t/m 17/11/24 hebben wij zelf vakantie. - Er zijn Cockapoo puppies geboren! Nog enkele schatjes beschikbaar :)

Over ons

In 1990 opende Marie-José De Papenheuvel, na een opleiding dierenverzorging  en stages bij verschillende opvangadressen en dierenartsen. Daarnaast verzorgde Marie-José met haar man Arie jarenlang puppycursussen en behendigheid-, socialisatie- en gedragstrainingen.

Moeder en dochter Marie-José en Maaike vormen nu de kern van het Papenheuvel-team.

Marie-José 

“Ik wilde het anders doen dan anderen. Is uw kat een echt gezelschapsdier? Heeft uw hond veel beweging nodig? Net als ieder mens steekt ieder dier anders in elkaar. De zorg is zoveel mogelijk afgestemd op het specifieke karakter en behoefte van het dier.

De minder massale, persoonlijke aanpak sloeg aan. Van origine is Marie-José verpleegkundige. Ze werkte veel met doof-blinden. “Daarvan heb ik geleerd om signalen af te leiden uit houding en gedrag. Dat komt me nog dagelijks van pas om honden- en kattengedrag goed te interpreteren.” 

Maaike 

Maaike is de omgang met dieren van kleins af aan bekend. Naast het volgen van diverse opleidingen en minors – waaronder Trimopleiding Barneveld, Besluit houders van dieren, Pabo en Bedrijfskunde – werkt ze ruim 14 jaar bij de Papenheuvel. “Ik woon hier vlakbij, samen met mijn hondjes.".  Daarnaast is ze docent Dier in het beroepsonderwijs.

"Het werk in de dierenbranche is een vorm van lifestyle, je bent er altijd mee bezig en betrokken, 24/7 en alle dagen van het jaar. Het contact met de dieren en de vele gezellige mensen maken het tot een plezierige werkplek. Daarnaast trim en show ik diverse hondenrassen op internationale hondenshows en fok ik selectief een nestje. Ik wil graag alles wat ik doe zo goed mogelijk doen. De dieren zijn mijn grootste passie. Verder houd ik van sporten en kook ik graag.”

 

Referenties